Email instellingen Android en iPhone

• Android

1. Open de e-mailapp op je Android-telefoon.
    2. Voeg een nieuw e-mailaccount toe door op het menu te tikken en vervolgens op "Account toevoegen" te tikken.
    3. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en tik op "Handmatig instellen" of "Geavanceerd".
    4. Kies het type account dat je wilt instellen (IMAP of POP3).
    5. Voer de volgende instellingen in:
      • Inkomende server: mail.witxl.nl
      • Poort inkomende server: 993 (voor IMAP) of 995 (voor POP3)
      • Beveiligingstype inkomende server: SSL/TLS
      • Uitgaande server: mail.witxl.nl
      • Poort uitgaande server: 465 (advies) voor SSL/TLS of 587 voor TLS
      • Beveiligingstype uitgaande server: SSL/TLS of TLS (afhankelijk van de gekozen poort)
      • Verificatie vereisen: Aan
    6. Tik op "Volgende" en volg eventuele verdere instructies om het instellen van het account te voltooien.

iPhone

1. Ga naar de "Instellingen" op je iPhone.
    2. Scroll naar beneden en tik op "Mail" en vervolgens op "Accounts".
    3. Tik op "Nieuwe account toevoegen" en selecteer je e-mailprovider. Als jouw provider niet wordt vermeld, kies dan voor "Overig".
    4. Voer je naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van het account in.
    5. Tik op "Volgende" en wacht terwijl je iPhone probeert de instellingen automatisch te vinden. Als dit niet lukt, tik dan op "Volgende" en voer de instellingen handmatig in.
    6. Voer de volgende instellingen in:
      • Inkomende mailserver:
        • Hostnaam: mail.witxl.nl
        • Gebruikersnaam: jouw e-mailadres
        • Wachtwoord: jouw wachtwoord
      • Uitgaande mailserver:
        • Hostnaam: mail.witxl.nl
        • Gebruikersnaam: jouw e-mailadres
        • Wachtwoord: jouw wachtwoord
    7. Tik op "Volgende" en tik vervolgens op "Bewaar" om de instellingen op te slaan.

Nu zou je e-mailaccount correct moeten zijn ingesteld op zowel je Android-telefoon als je iPhone. Je kunt nu je e-mails verzenden en ontvangen via de Mail-app op je mobiele apparaat.