Start 5000MB SSD

 • Uitsluitend SSD
 • Alle versies PHP
 • Gratis SSL en SSH
 • € 4.50 per maand

Meer informatie

Super 15000MB SSD

 • Uitsluitend SSD
 • Alle versies PHP
 • Gratis SSL en SSH
 • € 7.50 per maand

Meer informatie

Mega 30000MB SSD

 • Uitsluitend SSD
 • Alle versies PHP
 • Gratis SSL en SSH
 • € 12.50 per maand

Meer informatie

Grote database importeren

1: Download om te beginnen eerst het script via: http://www.ozerov.de/bigdump.php en sla het .zip-bestand ergens op.
2: Pak het gedownloade .zip-bestand vervolgens uit; hierna heb je één php-bestand genaamd bigdump.php . We gaan nu eerst de inhoud van dit bestand aanpassen zodat het onze gegevens van de database bevat.
3: Open het bestand in Kladblok of een andere editor. Je zult vervolgens eerst een heleboel regels zien die beginnen met '//'. Deze regels worden door php genegeerd doordat die 2 slashes ervoor staan. De regels bevatten (in dit geval Engelstalige) informatie over het script. Wij beginnen meteen bij de regels die we ook aan moeten gaan passen om het script te kunnen gebruiken.

// Database configuration

$db_server = 'localhost'; // Dit is meestal localhost, dus dit laten we staan. (Mocht het iets anders moeten zijn wordt dit meestal door de beheerder van de server wel gemeld.)
$db_name = 'database'; // Hier vul je de naam van je database in.
$db_username = 'gebruikersnaam'; // Hier vul je de gebruikersnaam in die je ook gebruikt om de database normaal aan te roepen.
$db_password = 'wachtwoord'; // Hier vul je het wachtwoord in wat je ook gebruikt om bij de database in te loggen.
4: De rest van de inhoud laten we ongemoeid; sla het bestand nu op.
5: Start je favoriete ftp-programma op, log in bij je hostingaccount en ga naar de directory waar je website staat; bij Wned is dit 'public_html'. Hier kun je het beste even een nieuwe map aanmaken met bijvoorbeeld de naam 'database'.
6: In de nieuwe map upload je vervolgens het zojuist aangepaste php-bestand en ook het database-bestand dat je wilt importeren.
7: Als beide geüpload zijn gaan we in de browser het php-bestand aanroepen, dit doen we in ons geval door te gaan naar: http://www.jouwdomeinnaam.com/database/bigdump.php. In plaats van 'jouwdomeinnaam.com' voer je natuurlijk je eigen domeinnaam in.
8: Je ziet nu de inhoud van het php-bestand met onder 'Filename' de bestandsnaam van jouw .sql-bestand met daarachter de grootte, de datum en tijd van het bestand, het type en daaropvolgend heb je de mogeljkheid om te klikken op 'Start Import' en daar weer achter 'Delete file'.
9: Als we klikken op 'Start Import' dan wordt de back-up van je database geïmporteerd in de database die we ingevuld hebben in het php-bestand bij '$db_name'. Je zult merken dat dit best snel gaat, natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de database. Het gaat zo snel doordat het back-upbestand al op de server staat en niet meer geüpload hoeft te worden. Het wordt enkel 'lokaal' geïmporteerd. Dit zal een hoop ergernis voorkomen bij grote databases. ;-)
10: Als je klaar bent met het importeren kun je als je dat wilt achter je database op 'Delete file' klikken om de database van de server te verwijderen. Dat is wel aan te raden aangezien in dat database-bestand misschien gevoelige informatie zit.